De Vliert Sierbestrating

telephone

076 - 5710008

envelop

info@devliert.nl

telephone

076 - 5710008

envelop

info@devliert.nl

Legverband - de Vliert Sierbestrating

Visgraat verband
Visgraat verband met natuursteen

Bij het leggen van bestrating, kan de stratenmaker kiezen voor verschillende legverbanden. Dit zorgt ervoor dat de stenen in een sterk verband komen te liggen. Bij het leggen van tegels wordt meestal geen gebruik gemaakt van legverbanden, bij waaltjes en klinkers wel. Hieronder kunt u de meest gebruikte legverbanden terug vinden:

  • Halfsteensverband
  • Visgraatverband
  • Blokverband
  • Wildverband
  • Keperverband
  • Elleboogverband

Legverbanden voor paden

Bij het bestraten van paden worden vaak eerst de opsluitbanden geplaatst voor extra stevigheid. Vervolgens kan de stratenmaker kiezen voor een halfsteens- of visgraadverband. Dit geeft een rustig effect en het zorgt ervoor dat de steentjes in een sterk verband liggen.

Sierbestrating
Sierbestrating in uw tuin? Neem contact op

Legverband voor de oprit

Bij het kiezen van een bestratingsverband voor de oprit is het noodzakelijk dat er een sterk verband wordt gekozen. Er wordt dus vaak gekozen voor een visgraat-, keper- of een elleboogverband. De stenen liggen zo in een sterk verband, waardoor bij het gebruiken van een auto of een ander zwaar vervoersmiddel de stenen goed op hun plek blijven liggen.

Legverband voor het terras

Bij het bestraten van het terras is het verstandig om te kijken naar een goedkoop legverband. Bij het blok-, halfsteens- en volsteensverband is er weinig knip- en/of zaagverlies, waardoor het de meest voordelige legverbanden zijn voor op een terras. Er komen normaal gesproken geen hele zware objecten op uw terras, waardoor er geen sterke legverbanden noodzakelijk zijn.

Meer info over legverbanden?

Afspraak plannen

Wilt u graag meer weten over de diverse legverbanden en een passend advies bij de keuze voor uw bestrating kom dan langs bij De Vliert Sierbestrating. In onze showtuin zijn alle legverbanden te zien en we geven u graag een goed advies.