De Vliert Sierbestrating

telephone

076 - 5710008

envelop

info@devliert.nl

telephone

076 - 5710008

envelop

info@devliert.nl

Grint & Split - de Vliert Sierbestrating

Toepassingen grind en split

Grind (gerond) en split (hoekig) wordt regelmatig in tuinen gebruikt. Vanwege het flexibele karakter van grind en split is het ideaal om bijvoorbeeld een looppad te maken of om grind en split te gebruiken voor decoratieve doeleinden. Gebruik van antiworteldoek als ondergrond is dan wel aan te raden om het pad nog onderhoudsvriendelijker te maken. Door grind en split te gebruiken krijgt u kleur en afwisseling in de tuin. Om een stevig terras of oprit te creëren kunt u gebruik maken van kunststof roosters/grindplaten, die met grind worden gevuld. Het nadeel van het rollende grind is hiermee opgelost.
De half verharding wordt opgesloten met betonnen opsluitbanden, palissadebanden, een rij klinkers of een flexibele kantopsluiting, om te voorkomen dat het materiaal tussen de beplanting of in het gazon terecht komt. Voor paden en terrassen is een laagdikte van 5 cm split, steenslag, grind etc. voldoende met als ondergrond een worteldoek. Op een oprit of parkeerplaats is een dikte van 10 tot 12 cm gewenst.

grind-en-split
grind-en-split

Leveringshoeveelheden

De decoratieve toepassingen voor grind en split zijn legio en ze zorgen voor kleur en variatie in iedere tuin. U kunt kiezen uit een uitgebreid scala. Voor de kleinere hoeveelheden zijn grind en split in zakken van 20 of 25 kilogram verkrijgbaar, grotere hoeveelheden worden in big Bags, mini big Bags of op aanvraag los gestort geleverd. De Vliert Sierbestrating & Tuinhout kan uit voorraad leveren. Ook zijn er nu grindplaten met aan de onderzijde een worteldoek bevestigd, ook deze grindplaten kan De Vliert Sierbestrating & Tuinhout uit voorraad leveren. U heeft met deze grindplaten dus geen last van wegzakken of kuilen en u maakt het geheel stabiel en drukvast, tevens wordt de onkruidgroei van onderaf beschermd.

Kijk voor meer foto's over grind/splitsoorten in ons fotoalbum, klik hier.

Meer info over grind en split?

Afspraak plannen

Wilt u graag meer weten over de diverse grind en splitsoorten en een passend advies bij uw keuze  kom dan langs bij De Vliert Sierbestrating & Tuinhout. In onze showtuin zijn alle grind en splitsoorten te zien en we geven u graag een goed advies.