De Vliert Sierbestrating

telephone

076 - 5710008

envelop

info@devliert.nl

telephone

076 - 5710008

envelop

info@devliert.nl

Steenkorven - de Vliert Sierbestrating

Wat zijn steenkorven

Een steenkorf is de nieuwste en meest innovatieve bouwtechniek van dit moment. Steenkorven zijn een duurzaam product die een leven lang meegaan. Bij deze bouwtechniek wordt gebruik gemaakt van staaldraad en steen en het wordt toegepast in de wegen- en waterbouw voor taludbescherming, geluidswallen en water- en grondkeringen. Ze worden ook steeds meer toegepast als gevelbekleding, perceelscheiding of als een object binnen de moderne architectuur. De Vliert Sierbestrating levert ze in diverse soorten en maten.

steenkorven

Milieuvriendelijk

Steenkorven zijn milieu- en natuurvriendelijk, duurzaam en volledig recyclebaar. Vandaar dat de fabricage ervan nauwelijks extra aanslag op het milieu toebrengt. Tijdens het bouwproces wordt het milieu meer ontzien in vergelijking met andere bouwmethodes, er worden geen chemicaliën gebruikt en er wordt weinig energie verbruikt.
Door hun natuurlijke uitstraling gaan de steenkorven op in hun omgeving en kunnen flora en fauna zich er makkelijk in nestelen, vandaar dat ze uitermate geschikt zijn om ze in uw voor- of achtertuin te plaatsen.

Mogelijkheden

Steenkorven bieden oneindig veel nieuwe creatieve mogelijkheden. Met name de ontwerpvrijheid van het systeem, het transportgemak en de eenvoudige verwerking er van, zorgen voor een groeiend gebruik.
Hierbij maken de kwalitatieve eigenschappen, zoals weinig of geen onderhoud, een stabiele constructie en goede isolatiekenmerken, steenkorven tot een duurzame investering in ons milieu. Ze kunnen in de kern worden gevuld met cement en zand, waardoor ze zwaar en zo effectief worden in het absorberen van geluid.

Specificaties

Bij de Vliert Sierbestrating werken we met gepuntlaste steenkorven. De mazen bij deze korven zijn rechthoekig of vierkant en het gebruikte materiaal is galfandraad, staaldraad met een legering van 95% zink en 5% aluminium. De fundering bestaat uit een ondergrond van beton of een laag breekpuin. De vulling bestaat meestal uit: gebroken natuursteen, gebroken puin, gerecyclede bakstenen, enz. De meest voorkomende gaaspanelen bij onze korven zijn: 50mm x 50mm, 75mm x 75mm, 100mm x 100mm en 50mm x 100mm. De draaddiameters zijn er ook in verschillende maten: 4,0 mm , 4,5 mm en 5,0 mm

Kijk voor meer foto's over steenkorven in ons fotoalbum, klik hier.

Meer info over steenkorven?

Afspraak plannen

Wilt u graag meer weten over steenkorven en een passend advies bij de keuze voor uw bestrating kom dan langs bij De Vliert Sierbestrating & Tuinhout. In onze show tuin zijn alle soorten te zien en we geven u graag een goed advies.